Látnivalok

Magyarpolány környéke látnivalói

Magyarpolányi Kálvária

A Kálvária kapuján belépve elénk tárul a pihenőkkel tagolt 105 lépcsőfok. Minden pihenőnél egy stációt csodálhatunk meg, amelyek fából készült, festett szobrok segítségével illusztrálják a vallásos jeleneteket. Az írások 1780-ra datálják a kálvária építését. A hat kápolnaszerű stáció vasrács mögött csaknem ember nagyságú, fa szobrokkal jeleníti meg a fájdalmas Rózsafüzér öt titkát. A keresztút feljáratánál ma is álló két kőszobrot az úgynevezett „amerikai keresztet” és a Fájdalmas Szűz szobrát 1901-ben adományokból állították. Minden év Pünkösdjén megrendezésre kerül a Passiójáték.

Kirándulóhelyek Magyarpolányban: Csurgó-kút és Szent-kút.

Magyarpolány környéke látnivalói

Kislőd-Sobri Jóska kalandpark

Az ország egyik legélménytelibb kalandparkja a bakonyi Sobri Jóska, amely Kislődön található.

Amit kipróbálhatsz: ládaépítés, vízigömb, jetski, famászás, 3D karika, drótkötélpálya, lézerharc, hófánk, trambulin, betyár rafting, íjászat, mászófal, állatsimogató, kalandvár, rodeó bika, kisvasút, quad, vízi akadálypályák, tutaj, légvárak, aranymosó, airsoft, elektromos kisautók, gokartok, mesterlövész, Nautic Jet-hajócsúszda, Hámori vár-Tízpróba, Rotundo-körhinta gyerekeknek, vízi csúszda, vízi rider, vízibicikli, FBI akadémia

Igazi gyerekbarát strand is található a kalandpark területén, hiszen csupán 120 cm mély vízben hűsölhettek

Ajkai szorakozási lehetőségek

Ajka- Kristály Fürdő

2006-ban a fürdő teljes felújításon esett át, mely mára igazi élményparadicsommá vált. A strand 6 élménymedencével, napozóterasszal, játszótérre, étkezési lehetőségekkel rendelkezik. A család minden tagjának igazi kikapcsolódást, pihenést jelenthet az itt eltöltött idő.

Magyarpolány környéke látnivalói

Széki-tó

A nagy vízfelület, a változatos vízmélység kiváló lehetőségeket biztosí­t a különböző horgászmódszerek kipróbálására, alkalmazására. 

Évente több, mint 600 mázsa hal, többszöri telepí­téssel kerül kihelyezésre. Ennek nagy része ponty és amur, de kárász, keszeg, compó, süllő és a csuka utánpótlásáról is gondoskodnak. Az előbb felsorolt fajtákon kí­vül fogható még harcsa, kősüllő, sügér, bodorka, küsz, razbóra, vörösszárnyú is.

A csodálatos környezet, a kiváló természeti adottságok, a változatos fajta és halsűrűség, a jó megközelíthetőség (8-as főút), azok a tulajdonságok, melyek Veszprém megye egyik horgászparadicsomává varázsolják a Széki-tavat.

Ahova érdemes még ellátogatni:
• Tapolcai tavasbarlang 41 km
• Sümegi Vár 35 km
• Döbrönte-Szarvaskő vára 28 km
• Veszprémi Állatkert 34 km
• Somló-hegy: Vár, Kilátó 18 km
• Balaton